Zgradili bodo najvišjega

Foto: Žurnal24 V bližini lovskega centra bo v enem letu zrasel razgledni stolp. (Foto: Polona P
Razgledni stolp. Visok bo kar 25 metrov. Ogled bo brezplačen.
Oglej si celoten članek

Prihodnje leto bo Lovska družina (LD) Krvavec začela gradnjo najvišjega lesenega stolpa v Sloveniji, ki bo visok kar 25 metrov. “Iskali smo objekt, ki bo prepoznaven in turistično zanimiv, ki bo spodbudil razvoj lovskega turizma v povezavi z drugo turistično ponudbo in zagotovil prepoznavnost Štefanje Gore,” je pojasnil Andrej Kosec, vodja projekta pri LD Krvavec.

Stolp v skladu s tradicijo
LD Krvavec gradi na Štefanji Gori tudi lovski dom, v bližini katerega bo v enem letu zrasel razgledni stolp. V okolici stolpa in centra bodo uredili tudi lovsko učno pot in gostinski objekt. Kosec je dodal:

“Na področju Štefanje Gore je tradicija gradnje z lesom oziroma tesarstva, zato bomo tudi stolp zgradili v tem slogu.” Do vrha bo vodilo položno, široko in masivno leseno stopnišče, ogled in vzpon na stolp pa bosta brezplačna.

Projekt sofinancira EU
Projekt je vreden 98 tisoč evrov, sofinancira ga Evropska unija – 32 tisoč evrov so pridobili s sredstvi Leader in Lokalne akcijske skupine Gorenjska košarica. Preostali denar pa bodo zbrali prek zasebnih in javnih sredstev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.