Slovenija
46 ogledov

Zgradili bodo najvišjega

V bližini lovskega centra bo v enem letu zrasel razgledni stolp. (Foto: Polona P Žurnal24 main
Razgledni stolp. Visok bo kar 25 metrov. Ogled bo brezplačen.

Prihodnje leto bo Lovska družina (LD) Krvavec začela gradnjo najvišjega lesenega stolpa v Sloveniji, ki bo visok kar 25 metrov. “Iskali smo objekt, ki bo prepoznaven in turistično zanimiv, ki bo spodbudil razvoj lovskega turizma v povezavi z drugo turistično ponudbo in zagotovil prepoznavnost Štefanje Gore,” je pojasnil Andrej Kosec, vodja projekta pri LD Krvavec.

Stolp v skladu s tradicijo
LD Krvavec gradi na Štefanji Gori tudi lovski dom, v bližini katerega bo v enem letu zrasel razgledni stolp. V okolici stolpa in centra bodo uredili tudi lovsko učno pot in gostinski objekt. Kosec je dodal:

“Na področju Štefanje Gore je tradicija gradnje z lesom oziroma tesarstva, zato bomo tudi stolp zgradili v tem slogu.” Do vrha bo vodilo položno, široko in masivno leseno stopnišče, ogled in vzpon na stolp pa bosta brezplačna.

Projekt sofinancira EU
Projekt je vreden 98 tisoč evrov, sofinancira ga Evropska unija – 32 tisoč evrov so pridobili s sredstvi Leader in Lokalne akcijske skupine Gorenjska košarica. Preostali denar pa bodo zbrali prek zasebnih in javnih sredstev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.