Zidar državi napovedal milijonsko tožbo

Foto: Žurnal24 Zaradi aretacije Zidarja je SCT utrpel veliko škodo, trdi Čeferin.
Leto po aretaciji prvi mož SCT-ja Ivan Zidar napoveduje večmilijonsko tožbo zoper državo.
Oglej si celoten članek

Zidarjev odvetnik Aleksander Čeferin je za POP TV povedal, da je zaradi aretacij sodelovanje družbe SCT na javnih razpisih močno oteženo, škodo, ki jo je podjetje utrpelo pa še izračunavajo. Tožba bo po Čeferinovih besedah " šla v milijone".

Zidarju je skupaj z nekdanjim državnim tožilcem Boštjanom Penkom policija 29. junija lani že drugič v pol leta odvzela prostotst zaradi suma, da je Penko Zidarju nosil dokumentacijo, ki jo je tožilstvo zbralo o njem. Šest mesecev prej je Zidarja, prvega moža Primorja Dušana Černigoja in direktorico Vegrada Hildo Tovšak policija priprla v aferi Čista lopata. Očitali so jim podkupovanje pri gradnji brniškega letališkega stolpa.

Zidar se ob tem sooča še z očitki o zlorabi položaja. Tožilstvo zahteva preiskavo o počitniškem domu Fiesa, ki naj bi ga Zidar prek posrednikov odkupil od SCT-ja, podjetje pa pri tem oškodoval za 122.000 evrov. Prvi mož SCT-ja vse obtožbe na svoj račun zanika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.