Slovenija
22 ogledov

Zidar državi napovedal milijonsko tožbo

Zaradi aretacije Zidarja je SCT utrpel veliko škodo, trdi Čeferin. Žurnal24 main
Leto po aretaciji prvi mož SCT-ja Ivan Zidar napoveduje večmilijonsko tožbo zoper državo.

Zidarjev odvetnik Aleksander Čeferin je za POP TV povedal, da je zaradi aretacij sodelovanje družbe SCT na javnih razpisih močno oteženo, škodo, ki jo je podjetje utrpelo pa še izračunavajo. Tožba bo po Čeferinovih besedah " šla v milijone".

Zidarju je skupaj z nekdanjim državnim tožilcem Boštjanom Penkom policija 29. junija lani že drugič v pol leta odvzela prostotst zaradi suma, da je Penko Zidarju nosil dokumentacijo, ki jo je tožilstvo zbralo o njem. Šest mesecev prej je Zidarja, prvega moža Primorja Dušana Černigoja in direktorico Vegrada Hildo Tovšak policija priprla v aferi Čista lopata. Očitali so jim podkupovanje pri gradnji brniškega letališkega stolpa.

Zidar se ob tem sooča še z očitki o zlorabi položaja. Tožilstvo zahteva preiskavo o počitniškem domu Fiesa, ki naj bi ga Zidar prek posrednikov odkupil od SCT-ja, podjetje pa pri tem oškodoval za 122.000 evrov. Prvi mož SCT-ja vse obtožbe na svoj račun zanika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.