Zimska princesa odprta

Foto: Žurnal24 (Foto: Daša Purgaj)

Your browser doesn’t support HTML5 video

S simbolnim stiskom na gumb so dopoldan pred množico zbranih slavnostno zagnali novo pohorsko vzpenjačo.
Oglej si celoten članek

"Dokazali smo, da zmoremo in da lahko storimo to, kar je za marsikoga bilo nemogoče. Kjer je dialog, je tudi sloga in je tudi moč. Maribor jo je imel, jo ima in jo bo imel," je v uvodnem nagovoru dejal mariborski župan Franc Kangler in še enkrat spomnil na zimsko univerzijado, v uspeh katere močno verjame.

Stara pohorska vzpenjača se je 19. julija letos podrla zaradi dotrajanega stebra.

Foto: Žurnal24

 

"Investicije ne bi bilo, če mesto ne bi imelo pogumnega in odločnega župana ter Draga Rataja in njegove ekipe, ki že vrsto let vodi športni center. Dokazali ste, da ste v Mariboru borci, ste pogumni in ste zopet zabili gol, kot se temu reče," je povedal minister za gospodarstvo Matej Lahovnik in stolnega župnika Stanka Lipoška pozval, da uporabi zveze z bogom, da bi zapadlo še nekaj snega.

Celodnevni praznik
Sicer pa je župan Kangler pred odprtjem vzpenjače ministru Lahovniku predal še pečat mesta Maribor, Ljubo Žerak, predstavnik ministrstva za promet, pa je Dragu Rataju izročil še zadnje, obratovalno dovoljenje za novo gondolo, ki je že v prvi uri delovanja na vrh Pohorja prepeljala slabih tisoč Mariborčanov. Ti se lahko danes do desete ure zvečer z njo vozijo brezplačno, ob 16. uri pa jih ob vznožju Pohorja čaka še koncert Zorana Predina in Lačnih Francev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.