Slovenija
16 ogledov

Zimska princesa odprta

(Foto: Daša Purgaj)
1/2
Žurnal24 main
S simbolnim stiskom na gumb so dopoldan pred množico zbranih slavnostno zagnali novo pohorsko vzpenjačo.

"Dokazali smo, da zmoremo in da lahko storimo to, kar je za marsikoga bilo nemogoče. Kjer je dialog, je tudi sloga in je tudi moč. Maribor jo je imel, jo ima in jo bo imel," je v uvodnem nagovoru dejal mariborski župan Franc Kangler in še enkrat spomnil na zimsko univerzijado, v uspeh katere močno verjame.

Stara pohorska vzpenjača se je 19. julija letos podrla zaradi dotrajanega stebra.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

"Investicije
ne bi bilo, če mesto ne bi imelo pogumnega in odločnega župana ter Draga Rataja in njegove ekipe, ki že vrsto let vodi športni center. Dokazali ste, da ste v Mariboru borci, ste pogumni in ste zopet zabili gol, kot se temu reče," je povedal minister za gospodarstvo Matej Lahovnik in stolnega župnika Stanka Lipoška pozval, da uporabi zveze z bogom, da bi zapadlo še nekaj snega.

Celodnevni praznik
Sicer pa je župan Kangler pred odprtjem vzpenjače ministru Lahovniku predal še pečat mesta Maribor, Ljubo Žerak, predstavnik ministrstva za promet, pa je Dragu Rataju izročil še zadnje, obratovalno dovoljenje za novo gondolo, ki je že v prvi uri delovanja na vrh Pohorja prepeljala slabih tisoč Mariborčanov. Ti se lahko danes do desete ure zvečer z njo vozijo brezplačno, ob 16. uri pa jih ob vznožju Pohorja čaka še koncert Zorana Predina in Lačnih Francev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.