Zlorabili vas bodo!

Foto: SI-CERT
Foto: SI-CERT
"Danes se pošiljajo phishing sporočila tako za #NLB kot #SKB. Ne vpisujte gesel, preverite naslovno vrstico," opozarjajo pri nacionalnem odzivnem centru za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežji in informacij SI-CERT.
Oglej si celoten članek

Danes so se namreč pojavile nove oblike poskusov zlorabe spletnih bank NLB in SKB. Pri NLB opozarjajo, da so nepooblaščene osebe nekaterim njihovim uporabnikom spletne banke posredovale elektronsko pošto, kjer je kot pošiljatelj navedena Nova Ljubljanska banka, v podrobnostih pa je dejansko naveden drug naslov pošiljatelja: "V sporočilu je navedena povezava Dostop do vašega računa, za katero se skriva lažna stran za vnos uporabniškega imena in enkratnega gesla, s katerima uporabniki NLB Klika dostopate do spletne banke."

Sporočilo zbrišite in obvestite

Lažno elektronsko sporočilo si lahko ogledate tu. Če prejmete omenjeno elektronsko pošto, ne vnašajte svojih identifikacijskih elementov, sporočilo nemudoma izbrišite in o dogodku pa NLB obvestite po telefonu 01/477 20 60 ali 01/477 20 00 ali pa jim pošljite sporočilo na naslov info@nlb.si.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:37 12. November 2014.

    Lej, tudi meni gre NLB pošteno na K, vendar zaradi tega ne klafedram v tri dni in si izmišljujem. Če …

  • 08:52 12. November 2014.

    Pred leti so ogromno denarja dali v zaščito pa je k njim najlažje vdreti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.