Slovenija
9 ogledov

Zlorabili vas bodo!

Phising sporočilo SI-CERT
"Danes se pošiljajo phishing sporočila tako za #NLB kot #SKB. Ne vpisujte gesel, preverite naslovno vrstico," opozarjajo pri nacionalnem odzivnem centru za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežji in informacij SI-CERT.

Danes so se namreč pojavile nove oblike poskusov zlorabe spletnih bank NLB in SKB. Pri NLB opozarjajo, da so nepooblaščene osebe nekaterim njihovim uporabnikom spletne banke posredovale elektronsko pošto, kjer je kot pošiljatelj navedena Nova Ljubljanska banka, v podrobnostih pa je dejansko naveden drug naslov pošiljatelja: "V sporočilu je navedena povezava Dostop do vašega računa, za katero se skriva lažna stran za vnos uporabniškega imena in enkratnega gesla, s katerima uporabniki NLB Klika dostopate do spletne banke."

Sporočilo zbrišite in obvestite

Lažno elektronsko sporočilo si lahko ogledate tu. Če prejmete omenjeno elektronsko pošto, ne vnašajte svojih identifikacijskih elementov, sporočilo nemudoma izbrišite in o dogodku pa NLB obvestite po telefonu 01/477 20 60 ali 01/477 20 00 ali pa jim pošljite sporočilo na naslov info@nlb.si.


Komentarjev 2
  • tralala 10:37 12.november 2014.

    Lej, tudi meni gre NLB pošteno na K, vendar zaradi tega ne klafedram v tri dni in si izmišljujem. Če prav berem, ni bilo nobenega vdora, so bili zgolj klavrni poskusi zavajanja uporabnikov. In NOBENA dodatna varnost ne pomaga, če ...prikaži veče je uporabnik bukav.

  • Papaja Popi 08:52 12.november 2014.

    Pred leti so ogromno denarja dali v zaščito pa je k njim najlažje vdreti.