Znan profil morilca Mehičanke

Foto: MUP
Foto: MUP
Mehičanko Seleno Margarito Graciano Macedo, katere truplo so našli na sv. Marjanu nad Splitom, je najverjetneje ubil duševno moten moški.
Oglej si celoten članek

Profil storilca, ki je ubil Seleno Margarito Graciano Macedo, so forenziki opravili na podlagi doslej zbranih podatkov, ki pa niso popolni. Ugotavljajo, da je mehiško turistko najverjetneje ubil moški, saj ženske tovrstne zločine zagrešijo le izjemoma.

"Glede na delne podatke, s katerimi razpolagamo v tem primeru, in na osnovi naših dosedanjih izkušenj s kaznivimi dejanji umora s spolnim napadom, bi bil profil napadalca lahko naslednji: povprečno izobražena oseba, ki ima lahko fakultetno izobrazbo, stara od 30 do 40 let, ki živi sama ali s starši," za Slobodno Dalmacijo ugotavlja italijanski forenzik Marco Strano.

Če se bo izkazalo, da je bila Selena posiljena, Strano opozarja, da je storilec najverjetneje stari znanec policije, ki ga je ta že obravnavala zaradi odklonskega spolnega vedenja. "Takšna oseba ponavadi obožuje pornografijo, lahko tudi uživa kokain. Večinoma se vede kot lovec plenilec. Skrbno izbere kraja napada, na isti način in v skladu s svojimi fantazijami pa izbira tudi žrtve," pravi Strano.

Ob tem še poudarja, da ima napadalec blage do srednje izražene psihične motnje, ki se lahko kažejo kot spreminjanje osebnosti in nenadni izpadi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.