Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Znan profil morilca Mehičanke

Umorjena Mehičanka Selena Margerito Graciano Maceda. MUP
Mehičanko Seleno Margarito Graciano Macedo, katere truplo so našli na sv. Marjanu nad Splitom, je najverjetneje ubil duševno moten moški.

Profil storilca, ki je ubil Seleno Margarito Graciano Macedo, so forenziki opravili na podlagi doslej zbranih podatkov, ki pa niso popolni. Ugotavljajo, da je mehiško turistko najverjetneje ubil moški, saj ženske tovrstne zločine zagrešijo le izjemoma.

"Glede na delne podatke, s katerimi razpolagamo v tem primeru, in na osnovi naših dosedanjih izkušenj s kaznivimi dejanji umora s spolnim napadom, bi bil profil napadalca lahko naslednji: povprečno izobražena oseba, ki ima lahko fakultetno izobrazbo, stara od 30 do 40 let, ki živi sama ali s starši," za Slobodno Dalmacijo ugotavlja italijanski forenzik Marco Strano.

Če se bo izkazalo, da je bila Selena posiljena, Strano opozarja, da je storilec najverjetneje stari znanec policije, ki ga je ta že obravnavala zaradi odklonskega spolnega vedenja. "Takšna oseba ponavadi obožuje pornografijo, lahko tudi uživa kokain. Večinoma se vede kot lovec plenilec. Skrbno izbere kraja napada, na isti način in v skladu s svojimi fantazijami pa izbira tudi žrtve," pravi Strano.

Ob tem še poudarja, da ima napadalec blage do srednje izražene psihične motnje, ki se lahko kažejo kot spreminjanje osebnosti in nenadni izpadi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.