Znane podrobnosti ropa, ki ga je izvršil policist

Foto: Sobotainfo.com
Foto: Sobotainfo.com
Policijska uprava Murska Sobota je sporočila več podrobnosti o ropu banke na Cankovi, ki ga je izvedel policist, ki je po ropu umrl.
Oglej si celoten članek

Policisti so bili včeraj malo po 15. uri obveščeni, da je na Cankovi prišlo do ropa in da je bilo slišati nekaj strelov. Direktor policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančić je predstavil podrobnosti včerajšnjega dogodka.

Ugotovljeno je bilo, da je zamaskirani storilec, oborožen s pištolo, stopil v banko in od uslužbencev zahteval denar, ki so mu ga ti tudi izročili. Ko je ropar denar dobil, je banko takoj zapustil in pobegnil v smeri nogometnega igrišča. Storilec naj bi na kraj prišel s kolesom, ki ga je skril v bližini.

Beg s kraja ropa so opazili mimoidoči občani, ki so stekli za roparjem. Pozivali so ga, naj se ustavi, a se ta na pozive ni odzival in je nadaljeval z begom proti igrišču. "Po današnjih informacijah naj bi za storilcem ropa tekli trije občani. Storilec se je med tekom obrnil in proti njim nameril pištolo," je dogajanje opisal Ivančić. Po nekaj sto metrih je za osumljenim tekel le še en občan. Osumljeni se je obrnil proti njemu in sprožil več strelov v zemljo. Koliko strelov je bilo sproženih, policija še ugotavlja. Storilčeva dejanja občana niso odvrnila od tega, da bi ga poskušal ujeti.  

Cankova Policist oropal banko, našli so ga mrtvega

Občanu je uspelo roparja dohiteti. Prišlo je do ruvanja in pretepanja, pri čemer sta oba padla na tla. Storilec je negibno obležal, občan pa je z lahkimi telesnimi poškodbami obležal poleg njega. Medtem ko je storilec ropa ležal negibno na tleh, se je občan, ki ga je lovil, odstranil od njega. Zakaj, policija še preverja. V trenutku, ko je bil občan nekaj deset metrov od storilca, je ropar storil samomor s strelnim orožjem. 

Ugotovljeno je bilo, da gre za policista, ki je imel pri sebi službeno pištolo. Na kraj so poleg preiskovalnega sodnika in okrožnega državnega tožilca prišli tudi pripadniki Oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili pri Specializiranem državnem tožilstvu, saj je bil storilec policist. 

Preiskava dogodka še poteka. Policisti tako danes ponovno opravljajo pregled terena, da bi med drugim ugotovili tudi to, koliko nabojev je bilo včeraj izstreljenih. Poteka tudi sodna obdukcija, ki je bila odrejena za pokojnika. 

Občan, ki je stekel za roparjem in bil pri lovljenju storilca poškodovan, je še vedno na zdravljenju v bolnišnici. 

Storilec je bil policist z več kot 25-letnimi delovnimi izkušnjami na več policijskih postajah znotraj Policijske uprave Murska Sobota. Zoper pokojnega se je v zadnjih dveh letih vodil notranji varnostni postopek zaradi osebnih težav. Opravljenih je bilo več preventivnih zdravstvenih pregledov, varnostnih svetovanj, nudena mu je bila psihosocialna pomoč. Vmes je bil tudi v bolniškem staležu. Lani je bila podana pobuda za preverbo, ali je zmožen opravljati delo, poslan je bil tudi na zdravljenje. Letos je strokovna komisija odločila, da je zmožen opravljati policijsko delo.

Policija zbira in preverja določene informacije, ali je osumljeni v tem primeru tudi osumljeni katerega koli drugega podobnega dogodka. 

Ivančić je potrdil, da imajo informacije o tem, da naj bi bil policist prezadolžen, imel naj bi tudi družinske težave. Ob tem pa je dodal, da so ga predstojniki hvalili kot dobrega delavca. Ivančić je dejal, da dogodek obžalujejo in da gre "za nesprejemljivo dejanje, katerega epilog je žalosten in tragičen"

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • ode
    08:10 11. Junij 2020.

    Okvir je moral roparja (policaja) osebno poznati, secer ne bi (glorok?) lovil nekoga, ki ima pištolo - tega ne bi …

  • 19:16 10. Junij 2020.

    Hojs bo zatajil policaja !

  • ode
    18:11 10. Junij 2020.

    Bil je dokazano zmešan, pa mu nihče ni odvzel službenega orožja. Tistemu, ki je za ta škandal odgovoren, pripada 10 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.