Slovenija > Črna kronika
15697 ogledov

Policist oropal banko, našli so ga mrtvega

rop banke Cankova Sobotainfo.com
Ropar je po dejanju zapustil prostore banke in nato v bližini umrl.

Okoli 15. ure so bili policisti PU Murska Sobota obveščeni o ropu banke na Cankovi. Občani so najprej obvestili Operativno-komunikacijski center PU Murska Sobota, da je prišlo do ropa bančne ustanove, pozneje pa še, da je bilo slišati več strelov v bližini omenjene bančne ustanove. 

Na podlagi prvih podatkov je bilo ugotovljeno, da je oborožen moški vstopil v prostore bančne ustanove in od zaposlenih zahteval gotovino, ki mu jo je uslužbenka izročila. Med ropom v poslovalnici ni bil nihče poškodovan. Po dejanju je storilec s kraja ropa pobegnil in v nadaljevanju takoj po dogodku v neposredni bližini umrl. 

"Okoliščine smrti storilca, katerega sta občana prestregla med begom se še ugotavljajo. En občan je bil v dogodku poškodovan in odpeljan v bolnišnico. Stopnje poškodb bodo znane naknadno," je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi Suzana Rauš. 

Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so zavarovali kraj dejanja, do prihoda preiskovalnega sodnika, okrožnega državnega tožilca in tožilca posebnega oddelka SDT. Policija zbira obvestila, opravlja ogled kraja ropa in ogled kraja, kjer so našli mrtvega storilca ter preverjajo vse okoliščine. 

Na kraju je bil s preverjanjem ugotovljeno, da je storilec policist, zaposlen na eni od policijskih enot v Policijski upravi Murksa Sobota. Na kraju so našli pištolo. O tem so obvestili posebni oddelek SDT, ki je pristojen za obravnavo sumov kaznivih dejanj, ki so jih osumljene uradne osebe s policijskimi pooblastili. 

"V. d. generalnega direktorja policije Anton Travner je strokovnim službam na Generalni policijski upravi naročil, da vsestransko preverijo okoliščine omenjenega dogodka. Trenutno še intenzivno potekajo vse aktivnosti, zato bomo lahko več informacij posredovali tekom jutrišnjega dne," je še dodala Rauš.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 41
  • leonardo 07:45 10.junij 2020.

    Vse kar sem prebral v prispevku bi pisec lahko povedal v treh stavkih. Ja seveda, novinar more iz nič napisati roman!

  • ode 07:12 10.junij 2020.

    Okvir je stražil, policaj pa kradel. Ker je hotel pobegniti z denarjem, se je Okvir pognal za njim in ga ujel...

  • Avatar Mendizella
    Mendizella 00:54 10.junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com