Znani najboljši zaposlovalci

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Razglasili so najboljše zaposlovalce lanskega leta, in sicer podjetje Inter d. o. o., RCM, d. o. o. in Si.mobil, d. d.
Oglej si celoten članek

V okviru izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit 2013 so razglasili najboljše zaposlovalce lanskega leta. V kategoriji malih podjetij je naziv pripadel podjetju Intera, d. o. o.,  v kategoriji srednje velikih podjetij podjetju RCM, d. o. o. in v kategoriji velikih podjetij družbi Si.mobil, d. d.. Posebno priznanje je prejelo podjetje Droga kolinska za uspešno, učinkovito in ustvarjalno vzpostavitev organizacijske kulture po združitvi v Atlantic Group. Priznanje zlata praksa je prejelo podjetje Lek, d. d., za organizacijo in izvedbo foruma regijski BioCamp.

V obrazložitvi so zapisali, da v podjetju Intera "vlada 'sanjska' kombinacija: svoboda, združena s čutom odgovornosti." V podjetju vlada povezanost, pozitiven predznak imata samostojnost in samoinicativnost.

"RCM je primer družinskega podjetja, ki je tudi po zamenjavi generacij in profesionalizaciji vodenja z novo direktorico ohranilo visoko povezanost zaposlenih," so zapisali. Zaposleni posebej izpostavljajo spoštljiv in odprt odnos vodstva do zaposlenih in visoko zvestobo podjetju.

V kategoriji velikih podjetij je zmagalo podjetje Simobil, ki "povezuje ljudi z energijo in željo, da so velika 'družina'". V obrazložitvi so zapisali, da v podjetju vlada odprt in dinamičen odnos, spodbujajo razmišljanje izven okvirjev, zaposleni pa vodstvu zaupajo.

V letošnjem izboru je sodelovalo 43 malih podjetij, 29 srednje velikih podjetij in 14 velikih podjetij. Na anketni vprašalnik je odgovarjalo 6.413 zaposlenih, od tega 3.688 zaposlenih v velikih podjetjih (več kot 250 zaposlenih), 1.931 zaposlenih v srednje velikih podjetjih (do 250 zaposlenih) in 794 zaposlenih v malih podjetjih (do 50 zaposlenih).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.