Slovenija
56 ogledov

Znani najboljši zaposlovalci

Simobil Saša Despot
Razglasili so najboljše zaposlovalce lanskega leta, in sicer podjetje Inter d. o. o., RCM, d. o. o. in Si.mobil, d. d.

V okviru izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit 2013 so razglasili najboljše zaposlovalce lanskega leta. V kategoriji malih podjetij je naziv pripadel podjetju Intera, d. o. o.,  v kategoriji srednje velikih podjetij podjetju RCM, d. o. o. in v kategoriji velikih podjetij družbi Si.mobil, d. d.. Posebno priznanje je prejelo podjetje Droga kolinska za uspešno, učinkovito in ustvarjalno vzpostavitev organizacijske kulture po združitvi v Atlantic Group. Priznanje zlata praksa je prejelo podjetje Lek, d. d., za organizacijo in izvedbo foruma regijski BioCamp.

V obrazložitvi so zapisali, da v podjetju Intera "vlada 'sanjska' kombinacija: svoboda, združena s čutom odgovornosti." V podjetju vlada povezanost, pozitiven predznak imata samostojnost in samoinicativnost.

"RCM je primer družinskega podjetja, ki je tudi po zamenjavi generacij in profesionalizaciji vodenja z novo direktorico ohranilo visoko povezanost zaposlenih," so zapisali. Zaposleni posebej izpostavljajo spoštljiv in odprt odnos vodstva do zaposlenih in visoko zvestobo podjetju.

V kategoriji velikih podjetij je zmagalo podjetje Simobil, ki "povezuje ljudi z energijo in željo, da so velika 'družina'". V obrazložitvi so zapisali, da v podjetju vlada odprt in dinamičen odnos, spodbujajo razmišljanje izven okvirjev, zaposleni pa vodstvu zaupajo.

V letošnjem izboru je sodelovalo 43 malih podjetij, 29 srednje velikih podjetij in 14 velikih podjetij. Na anketni vprašalnik je odgovarjalo 6.413 zaposlenih, od tega 3.688 zaposlenih v velikih podjetjih (več kot 250 zaposlenih), 1.931 zaposlenih v srednje velikih podjetjih (do 250 zaposlenih) in 794 zaposlenih v malih podjetjih (do 50 zaposlenih).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.