Znova hočejo krasti gesla

Foto: Varni na internetu
Foto: Varni na internetu
Pojavil se je nov poskus kraje gesel. Gesla nikar ne vpisujte, saj gre le še za en poskus spletnega ribarjenja (phishing).
Oglej si celoten članek

"Gre za zelo očiten poskus spletnega ribarjenja, zato ne vpisujte svojega gesla! Zapomnite si, vaš ponudnik (Gmail, Siol, Hotmail itd.) vas NIKOLI ne bi prosil, da še enkrat posredujete geslo," opozarjajo pri Varni na internetu.

Uporabniki v nabiralnik dobijo sledeče obvestilo: "Vaš nabiralnik je presegel mejo za shranjevanje, kot ga je določil skrbnik, in ne boste mogli prejemati nove pošte, dokler ga znova potrdi. Za ponovno potrditev -> kliknite tukaj." Če kliknete na povezavo, vas preusmeri na obrazec Google Docs (na zgornji fotografiji), v katerem od vas med drugim zahtevajo geslo in številko mobilnega telefona.

Najbolj zapomljivo ni najboljše

Vaše geslo zadržite le zase, razmislite pa tudi o tem, kakšnega boste izbrali. Velja načelo, da raje zakomplicirajte kot poenostavite. Več nasvetov in najpogostejša gesla na tej povezavi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.