Slovenija
29 ogledov

Znova hočejo krasti gesla

Poskus kraje gesla Varni na internetu
Pojavil se je nov poskus kraje gesel. Gesla nikar ne vpisujte, saj gre le še za en poskus spletnega ribarjenja (phishing).

"Gre za zelo očiten poskus spletnega ribarjenja, zato ne vpisujte svojega gesla! Zapomnite si, vaš ponudnik (Gmail, Siol, Hotmail itd.) vas NIKOLI ne bi prosil, da še enkrat posredujete geslo," opozarjajo pri Varni na internetu.

Uporabniki v nabiralnik dobijo sledeče obvestilo: "Vaš nabiralnik je presegel mejo za shranjevanje, kot ga je določil skrbnik, in ne boste mogli prejemati nove pošte, dokler ga znova potrdi. Za ponovno potrditev -> kliknite tukaj." Če kliknete na povezavo, vas preusmeri na obrazec Google Docs (na zgornji fotografiji), v katerem od vas med drugim zahtevajo geslo in številko mobilnega telefona.

Najbolj zapomljivo ni najboljše

Vaše geslo zadržite le zase, razmislite pa tudi o tem, kakšnega boste izbrali. Velja načelo, da raje zakomplicirajte kot poenostavite. Več nasvetov in najpogostejša gesla na tej povezavi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.