Znova o višini plač

Foto: Žurnal24 Križanič in Pahor se zavedata, da bo nov proračun državni blagajni povzročil še
Danes se bodo nadaljevali pogovori vlade in sindikatov glede plač v javnem sektorju. V ta namen je vlada že pripravila interventni zakon, ki ga je posredovala v državni zbor.
Oglej si celoten članek

O nadaljevanju usklajevanj so se sicer dogovorili že pred tednom dni. V tem času je vlada pripravila predlog interventnega zakona, ki ga je v državni zbor posredovala hkrati s predlogom državnega proračuna za prihodnji dve leti. Vsebina zakona se bo v samem postopku in tudi kasneje lahko še spremenila, če bo prišlo do dogovora s socialnimi partnerji.

Zakon prinaša številne spremembe
Po interventnemu zakonu naj bi se tretja četrtina plačnih nesorazmerij prestavila s 1. januarja na 1. december 2010. Regres naj bi se ohranil v višini 672 evrov, splošne uskladitve plač pa ne bi izvedli. Poleg tega bi podaljšali tudi ukrep neizplačevanja redne delovne uspešnosti ter postavili novo omejitev pri povečanem obsegu dela, in sicer na 20 oziroma največ 30 odstotkov osnovne plače.

V Konfederaciji sindikatov javnega sektorja že napovedujejo drugačen predlog, v katerem se bodo zavzeli za skrajšanje roka za odpravo plačnih nesorazmerij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.