Znova potrdili proračun za leto 2009

Foto: Žurnal24 Evri evro istockphoto
Vlada je sprejela dopolnjeni predlog proračuna za leto 2009 in tako potrdila prerazporeditev sredstev v višini dobrih sedem milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Vlada je na današnji seji sprejela dopolnjeni predlog proračuna za leto 2009, v katerem je upoštevala dopolnila, ki jih je sprejel odbor DZ za finance in monetarno politiko kot matično delovno telo. V proračun naj bi se tako leta 2009 steklo za 8,99 milijarde evrov prihodkov, proračunski odhodki pa so predvideni v višini 9,11 milijarde evrov. Proračunski primanjkljaj bo tako 115 milijonov evrov.

Dopolnjeni predlog proračuna za leto 2009 povečuje odhodke v finančnih načrtih urada vlade za narodnosti, Direkcije RS za ceste, ministrstva za okolje in prostor ter Agencije RS za okolje v višini dobrih sedem milijonov evrov dodatnih sredstev, ki jih bodo vzeli s proračunskih postavk ministrstva za finance in ministrstva za obrambo.

V sklopu področja ministrstva za finance je vlada znižala rezervo za 3,7 milijona evrov, preostalih potrebnih 3,4 milijona evrov pa je vzela ministrstvu za obrambo, kjer je zmanjšala sredstva za tehnološki razvoj na obrambnem področju.

Dopolnjeni predlog državnega proračuna za leto 2009 bo odbor DZ za finance in monetarno politiko obravnaval 24. novembra skupaj s predlogom sprememb proračuna za leto 2008, ki ga je vlada v DZ poslala 29. septembra. DZ bo proračunske dokumente za prihodnji dve leti sprejemal na izredni seji 26. in 27. novembra.

Vlada razpravljala tudi o drugih zadevah
Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o preprečevanju omejevanja konkurence, s katerim se povečujejo pristojnosti Urada RS za varstvo konkurence. Zakon prinaša spremembe tudi na področju sankcij, saj bodo globe občutno višje. Vlada je določila tudi besedilo predloga zakona o javni agenciji za knjigo, ki sedaj čaka na tretjo obravnavo v državnem zboru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.