Slovenija
1 ogledov

Znova potrdili proračun za leto 2009

Evri evro istockphoto Žurnal24 main
Vlada je sprejela dopolnjeni predlog proračuna za leto 2009 in tako potrdila prerazporeditev sredstev v višini dobrih sedem milijonov evrov.

Vlada je na današnji seji sprejela dopolnjeni predlog proračuna za leto 2009, v katerem je upoštevala dopolnila, ki jih je sprejel odbor DZ za finance in monetarno politiko kot matično delovno telo. V proračun naj bi se tako leta 2009 steklo za 8,99 milijarde evrov prihodkov, proračunski odhodki pa so predvideni v višini 9,11 milijarde evrov. Proračunski primanjkljaj bo tako 115 milijonov evrov.

Dopolnjeni predlog proračuna za leto 2009 povečuje odhodke v finančnih načrtih urada vlade za narodnosti, Direkcije RS za ceste, ministrstva za okolje in prostor ter Agencije RS za okolje v višini dobrih sedem milijonov evrov dodatnih sredstev, ki jih bodo vzeli s proračunskih postavk ministrstva za finance in ministrstva za obrambo.

V sklopu področja ministrstva za finance je vlada znižala rezervo za 3,7 milijona evrov, preostalih potrebnih 3,4 milijona evrov pa je vzela ministrstvu za obrambo, kjer je zmanjšala sredstva za tehnološki razvoj na obrambnem področju.

Dopolnjeni predlog državnega proračuna za leto 2009 bo odbor DZ za finance in monetarno politiko obravnaval 24. novembra skupaj s predlogom sprememb proračuna za leto 2008, ki ga je vlada v DZ poslala 29. septembra. DZ bo proračunske dokumente za prihodnji dve leti sprejemal na izredni seji 26. in 27. novembra.

Vlada razpravljala tudi o drugih zadevah
Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o preprečevanju omejevanja konkurence, s katerim se povečujejo pristojnosti Urada RS za varstvo konkurence. Zakon prinaša spremembe tudi na področju sankcij, saj bodo globe občutno višje. Vlada je določila tudi besedilo predloga zakona o javni agenciji za knjigo, ki sedaj čaka na tretjo obravnavo v državnem zboru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.