Znova zagorelo, zdaj še nova nevarnost

Foto: Profimedia - fotografija je simbolična Požar - fotografija je simbolična
Pomoč pri gašenju požara gasilcem nudi tudi helikopter Slovenske vojske.
Oglej si celoten članek

V petek v dopoldanskem času je zagorelo nad naseljem Dolga Poljana v občini Ajdovščina, sporočajo z novogoriške policijske uprave. Po prvih zbranih podatkih je ponovno zagorelo na pogorišču prejšnjega požara; pred dvema dnevoma je na tem območju gorela trava in nizko rastlinje ter gozd na obeh straneh lokalne ceste Dolga Poljana – Col.

xxx

Dodatno nevarnost po njihovih navedbah tokrat povzroča tudi močna burja, saj se je požar hitro širil proti naselju. "Z ognjenimi zublji
se na kraju spopada večje število gasilcev, s strani pristojne službe je bila aktivirana tudi gasilska zveza Severnoprimorske regije in gasilci iz Sežane, Komna in Postojne. Pomoč pri gašenju požara gasilcem nudi tudi helikopter Slovenske vojske. Cesta med Colom in Dolgo Poljano je zaprta,"
sporočajo.

Tudi požarne straže 

Na območju občine Ajdovščina je z današnjim dnem sicer razglašena velika požarna ogroženost. Do preklica je v naravnem okolju prepovedano požiganje, odmetavanje gorečih ali drugih predmetov ali snovi, kurjenje ali požiganje ter izvajanje aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. V času razglasa bodo gasilske organizacije izvajale požarne straže. 

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:13 18. September 2020.

    Priložnost za Potrča, da gre preverit brez maske na lice mesta. Sigurno gre za laž.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.