Slovenija > Črna kronika
1898 ogledov

Znova zagorelo, zdaj še nova nevarnost

Požar - fotografija je simbolična Profimedia - fotografija je simbolična
Pomoč pri gašenju požara gasilcem nudi tudi helikopter Slovenske vojske.

V petek v dopoldanskem času je zagorelo nad naseljem Dolga Poljana v občini Ajdovščina, sporočajo z novogoriške policijske uprave. Po prvih zbranih podatkih je ponovno zagorelo na pogorišču prejšnjega požara; pred dvema dnevoma je na tem območju gorela trava in nizko rastlinje ter gozd na obeh straneh lokalne ceste Dolga Poljana – Col.

Včeraj smo posredovali na požaru nad Dolgo Poljano. Skupaj z gasilci iz Gasilsko reševalni center Ajdovščina,...

Objavil/a PGD Ajdovščina dne Sreda, 16. september 2020

Dodatno nevarnost po njihovih navedbah tokrat povzroča tudi močna burja, saj se je požar hitro širil proti naselju. "Z ognjenimi zublji
se na kraju spopada večje število gasilcev, s strani pristojne službe je bila aktivirana tudi gasilska zveza Severnoprimorske regije in gasilci iz Sežane, Komna in Postojne. Pomoč pri gašenju požara gasilcem nudi tudi helikopter Slovenske vojske. Cesta med Colom in Dolgo Poljano je zaprta,"
sporočajo.

Tudi požarne straže 

Na območju občine Ajdovščina je z današnjim dnem sicer razglašena velika požarna ogroženost. Do preklica je v naravnem okolju prepovedano požiganje, odmetavanje gorečih ali drugih predmetov ali snovi, kurjenje ali požiganje ter izvajanje aktivnosti, ki lahko povzročijo požar. V času razglasa bodo gasilske organizacije izvajale požarne straže. 

anja.scuka@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • blayo 16:13 18.september 2020.

    Priložnost za Potrča, da gre preverit brez maske na lice mesta. Sigurno gre za laž.

Sorodne novice