Zoran Janković na pogovor na NPU

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ljubljanski župan Zoran Janković je zaradi ovadbe podjetja Tritonis prejel vabilo na pogovor na Nacionalni preiskovalni urad (NPU).
Oglej si celoten članek

Zoran Janković je na tiskovni konferenci potrdil, da je dobil vabilo NPU na razgovor, ki ga ima v sredo. Gre za kazensko ovadbo, ki ga je zoper njega vložil direktor Tritonisa, ki je na javni dražbi kupil zemljišče ob vojkovi cesti od Mestni občini Ljubljana. Podjetje Tritonis, ki je 1.356 kvadratnih metrov veliko parkirišče in 292 kvadratnih metrov veliko zelenico kupilo na javni dražbi za dober milijon evrov, je tam nameravalo postaviti garažno hišo s poslovnimi prostori. A pri pridobivanju gradbenega dovoljenja se je zapletlo, saj je več družb iz bližnjih stavb z dokumenti dokazovalo, da imajo pravico do uporabe zemljišča.

Podjetje tako ni moglo pridobiti gradbenega dovoljenja za gradnjo garaže. Zaradi domnevne prevare je zahtevalo vrnitev kupnine, vložilo odškodninske tožbe in kazensko ovadilo Jankovića in še enega uslužbenca mestne občine. Direktor Tritonisa Damjan Bremec je namreč prepričan, da jim je MOL prodala zemljišče, s katerim ne bi smela razpolagati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:27 17. September 2013.

    Od teh kofetkanj tip kar po starem šiba dalje. Imamo učinkovite organe. Ko pokrade frajer prvi miljon, počakajo, da jih …

  • 19:51 17. September 2013.

    Verjetno grejo skupaj na pico.Klemenčič časti,

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.