Slovenija
26 ogledov

Zoran Janković na pogovor na NPU

Ljubljana 27.06.2013 Zoran Jankovic zupan mestne obcine Ljubljana; foto:Sasa Des Saša Despot
Ljubljanski župan Zoran Janković je zaradi ovadbe podjetja Tritonis prejel vabilo na pogovor na Nacionalni preiskovalni urad (NPU).

Zoran Janković je na tiskovni konferenci potrdil, da je dobil vabilo NPU na razgovor, ki ga ima v sredo. Gre za kazensko ovadbo, ki ga je zoper njega vložil direktor Tritonisa, ki je na javni dražbi kupil zemljišče ob vojkovi cesti od Mestni občini Ljubljana. Podjetje Tritonis, ki je 1.356 kvadratnih metrov veliko parkirišče in 292 kvadratnih metrov veliko zelenico kupilo na javni dražbi za dober milijon evrov, je tam nameravalo postaviti garažno hišo s poslovnimi prostori. A pri pridobivanju gradbenega dovoljenja se je zapletlo, saj je več družb iz bližnjih stavb z dokumenti dokazovalo, da imajo pravico do uporabe zemljišča.

Podjetje tako ni moglo pridobiti gradbenega dovoljenja za gradnjo garaže. Zaradi domnevne prevare je zahtevalo vrnitev kupnine, vložilo odškodninske tožbe in kazensko ovadilo Jankovića in še enega uslužbenca mestne občine. Direktor Tritonisa Damjan Bremec je namreč prepričan, da jim je MOL prodala zemljišče, s katerim ne bi smela razpolagati.

Komentarjev 2
  • Šemefuky 21:27 17.september 2013.

    Od teh kofetkanj tip kar po starem šiba dalje. Imamo učinkovite organe. Ko pokrade frajer prvi miljon, počakajo, da jih vsaj še dvajset. Potem pa gre vsem na kulac in gre v politiko ali pa eni po nesreči na odprte ...prikaži več oddelke in tam bibliotekarje špilajo.

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 19:51 17.september 2013.

    Verjetno grejo skupaj na pico.Klemenčič časti,