Zoran Janković: Vse bom naredil, da do zmage Janeza Janše ne bo prišlo!

Foto: Saša Despot kanditatura Janković Foto: Saša Despot kanditatura Janković Foto: Saša Despot kanditatura Janković Foto: Saša Despot kanditatura Janković
Prvak Pozitivne Slovenije in župan Ljubljane je napovedal, da se bo vpletel v parlamentarno kampanjo, a ni želel razkriti, na kakšen način.
Oglej si celoten članek

"Ko gledam ankete in kaj se dogaja skozi soočenja, sem prepriča, da vse kaže na zmago Janez Janša. Vse bom naredil, da do tega ne bo prišlo," je pred novinarji naznanil Zoran Janković, ki obljublja, da bo svoj ego potisnil na stran, da bi levici zagotovil zmago. Na kakšen način oziroma kako intenzivno se bo Janković vključil v kampanjo, pa bo sporočil šele čez dober teden 3. maja, ko se izteče ko rok za zbiranje list predlogov kandidatov za državnozborske volitve.

Janševih pet let, ko je bil predsednik vlade, bo po besedah Jankovića ostalo zapisanih kot obdobje grenkobe in slabih rezultatov. "Janša je prodal Mercator, odvzel je denar ljubljanski občini, sprejel je ZUJF. Najbolj nedopustno pa je, daje pozival trojko k prihodu v Slovenijo," je povzel in večkrat ponovil, da bo naredil vse, da zmaga ostane na levi strani.

Zanima ga sodelovanje levice ...

O možnem sodelovanju se je Janković že pogovarjal tudi s SMC in SD, a sta obe stranki na koncu potrdili svojo samostojno kandidatno listo. Na konkretno vprašanje, za kakšno sodelovanje bi lahko šlo, predsednik SMC Miro Cerar prejšnji teden ni odgovoril: "Zavedamo se, da bo prihodnja vlada prav tako koalicijska in je zelo pomembno, kdo bo v njej sodeloval. Tako da je prav, da zdaj preučujemo drug drugega, a hkrati SMC želi in bo, 100-odstotno vztrajala, da se sliši tudi nas in naš program."

A kot kažejo izjave, Janković še vedno računa na sodelovanje levih strank, pri čemer ni jasno odgovoril, za katere vse konkretno gre.

Prvak Pozitivne Slovenije je dodal, da bo treba sicer ugotoviti, kaj sicer je levica. "Človek mora biti na prvem mestu, drugo pa je odnos do polpretekle zgodovine, ki mora biti jasen," je navedel Janković, ki je izpostavil, da upa, da bo šlo na volitve čim več državljanov na volitve: "Računam na Ljubljančane, upokojence, mlade, borce. Računam tudi na svoje 'trenirkarje'"

Z Marjanom Šarcem, ki ga je označil za "dobrega županskega kolega" se Janković še ni pogovarjal. 

Janković: Delo v parlamentu me ne zanima

Če do sodelovanja na levici ne bo prišlo, tako Janković, je ne bo razbijal. Kaj to pomeni oziroma ali to pomeni, da Pozitivna Slovenija svoje liste ne bo vložila, ni jasno. Listo naj bi imeli sicer sestavljeno. Župana delo v parlamentu - tako sam -  sicer ne zanima.

Janković je na zadnjih volitvah leta 2014 povsem pogorel, stranki namreč ni uspelo prestopiti parlamentarnega praga:  "Najraje bi takoj odstopil, pa ne bom," je po objavi rezultatov volitev dejal Zoran Janković, a na koncu je izvršni odbor njegove stranke analiziral izid volitev in soglasno odločil, da Janković ostane predsednik stranke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 44

  • 18:37 26. April 2018.

    na oblast prihaja SLO šiptar, privrženci, svršite mu na ćefursko grdo plešo

  • 09:43 26. April 2018.

    Naj končno zmaga nekdo pameten, pa bosta oba končala tam, kjer jima je mesto: na Povšetovi bosta igrala šah!

  • 09:36 26. April 2018.

    volitve so samo zato, da ne zmaga janez janša, pa zakaj bi sploh hodili na volitve, če to ni cilj

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.