ZPS odpoklicala čokoladni jajček gomi

Foto: ZPS Odpoklicani jajček Gomi Foto: ZPS Odpoklicani jajček Gomi Foto: ZPS Odpoklicani jajček Gomi
Embalaža, v kateri je igračka, je tako majhna, da jo lahko otrok pogoltne.
Oglej si celoten članek

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je odpoklicala čokoladni jajček gomi, ki vsebuje igračko presenečenja. Kot so zapisali na svoji spletni strani, je jajček nevaren, ker je embalaža, v kateri je igračka, tako majhna, da jo otrok lahko pogoltne. Zato "ne ustreza varnostnim standardom in zakonodaji s področja varnosti igrač", pravijo na ZPS.

Svetujejo, da izdelek, če ga imate doma, takoj odstranite iz dosega otrok. Previdnost sicer svetujejo pri uporabi vseh tovrstnih živil/igračk, še posebno če so v družini otroci, mlajši od treh let. Ti lahko igračko ali kapsulo, v kateri je igračka, pogoltnejo. Na ZPS opozarjajo, da je zaradi tega že prišlo do poškodb in celo do smrtnega primera.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.