Na ta način lahko precej prihranite

Foto: Profimedia V Sloveniji imamo še vedno zelo visoko inflacijo.
Foto: Profimedia V Sloveniji imamo še vedno zelo visoko inflacijo.
Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je zagnala kampanjo ZPS svetuje, potrošnik privarčuje, s katero želi potrošnikom pomagati pri soočanju z aktualno draginjo.
Oglej si celoten članek

V okviru kampanje bodo vsak mesec pripravili informacije in napotke za prihranke. Prav tako bodo vsak mesec pokrili eno od področij - od prehrane do telekomunikacij in financ.

Najprej so se na ZPS osredotočili na prehrano. Potrošnikom ponujajo vpogled v povzetek rezultatov petih prehranskih testov. "Ti rezultati dokazujejo, da lahko z izbiro cenejših, a kakovostnih izdelkov, veliko prihranimo. Le vedeti moramo, katere izbrati," so poudarili. poudarjajo.

Izračunali so, da lahko štiričlanska družina z informirano izbiro prihrani več kot 1400 evrov na leto. Pri tem izračunu so upoštevali rezultate ZPS-testov dolgozrnatega riža, tunine v oljčnem olju, masla, jajc proste reje in navadnega jogurta. Med izdelki dobre kakovosti so izbrali najcenejšega namesto najdražjega glede na aktualne cene. 

Sedaj pozivajo potrošnike, da jim pri kampanji pomagajo z zbiranjem informacij s terena. Zanimajo jih predvsem konkretni primeri t. i. skrčinflacije (ko proizvajalec zmanjša količino določenega izdelka, cena pa ostane enaka ali se celo poviša). Svoje primere lahko potrošniki oddajo preko spletne strani zveze. 

Kot so izpostavili, cene hrane iz meseca v mesec naraščajo, številni pa pogosteje posegajo po cenejših živilskih izdelkih. "Nižja cena sicer ne pomeni nujno tudi slabše kakovosti izdelka," poudarjajo na ZPS in dodajajo, da mora potrošnik le vedeti, kaj izbrati.

Pomoč Tako bo nemška vlada pomagala državljanom pri draginji Slovenija Golob: Naša nasprotnika nista Janša in Tonin, to so naši pravi nasprotniki Slovenija Golob z gospodarstveniki o energetskih ukrepih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:11 8. September 2022.

    Teli nimajo stika z realnostjo!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.