ZSSS: Ni dovolj le seznanitev

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) se sprašujejo, ali bo paket sprememb socialne zakonodaje žrtev vladnega semaforja. Opozarjajo namreč na pomanjkanje socialnega dialoga.
Oglej si celoten članek

V ZSSS opozarjajo, da naj bi bila zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev ter zakon o socialnovarstvenih prejemkih, ki ju bo državni zbor obravnaval na torkovi izredni seji, "konceptualno in izvedbeno nesprejemljiva".

Tako mnenje je po navedbah sindikatov podal strokovni svet za socialno varstvo pri ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve.

Tudi socialni partnerji na ekonomsko-socialnem svetu so bili o obeh spremembah zakonov le seznanjeni, niso pa jih podrobneje obravnavali. Tako ravnanje vlade po mnenju ZSSS "nedvomno kaže na stanje in spoštovanje socialnega dialoga v državi".
       
"Zveza svobodnih sindikatov Slovenije trdno stoji na stališču, da je paket sprememb socialne zakonodaje preveč pomemben, da bi se ga sprejelo brez uskladitve s socialnimi partnerji. Ta paket prav tako vsebuje preveč odprtih vprašanj, da bi se ga moralo za vsako ceno čim prej sprejeti," poudarjajo v izjavi za javnost.

Kot navajajo, je eno izmed teh vprašanj tudi predlog ukinitve varstvenega dodatka, ki bo poslabšal položaj precejšnjega števila upokojencev, ki ga zdaj prejemajo, ter nekateri predlogi, ki najrevnejši del prebivalstva, to je dolgotrajne prejemnike denarne socialne pomoči, "dobesedno razlaščajo".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.