Župan je ponudil premalo

Foto: Jerca Božič Kranjec slovenija 11.09.13. Dolenjska, Trebnje, sestanek na obcini glede deponije Globok
Odlagališče. 18 tisoč evrov ne želijo sprejeti, tujih smeti prav tako ne.
Oglej si celoten članek

Tri evre na tono odloženih smeti na deponiji Globoko je župan Alojzij Kastelic ponudil krajanom najbližjih petih vasi, a se je tem ponudba zdela povsem neresna in je niso želeli sprejeti.

Ne posameznikom

Pri šest tisoč tonah odloženih smeti na leto, za kolikor imajo dovoljenje, bi si vasi na leto razdelile 18 tisoč evrov. Kastelic je dejal, da renta ne more biti individualna, temveč javna, namenjena infrastrukturi.

"Z 18 tisoč evri nas ne more kupiti. Prav tako ne s ponujanjem infrastrukture, ki bi jo že sicer morali imeti," so županu na včerajšnjem srečanju nasprotovali krajani. Poudarjali so nujnost izgradnje čistilne naprave na odlagališču, ureditev ceste, pločnikov in okolice odlagališča.

Piranske ostajajo

Krajani Hudej so posebno poudarjali, da se ne strinjajo z odlaganjem smeti iz drugih občin. Slišati je bilo, da bodo dostop tovornjakom, ki pripeljejo piranske smeti, fizično preprečili. "Da smeti iz drugih občine ne bo, ne morem obljubiti, saj bi to pomenilo podražitev ravnanja z odpadki za vse naše občane," je še dejal Kastelic.

Edino, v čemer so se zbrani strinjali, je, da se bodo še sešli, a ne množično in ne pred novinarji, temveč le župan in po en predstavnik vsake izmed vasi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.