Slovenija
19 ogledov

Župan je ponudil premalo

slovenija 11.09.13. Dolenjska, Trebnje, sestanek na obcini glede deponije Globok Jerca Božič Kranjec
Odlagališče. 18 tisoč evrov ne želijo sprejeti, tujih smeti prav tako ne.

Tri evre na tono odloženih smeti na deponiji Globoko je župan Alojzij Kastelic ponudil krajanom najbližjih petih vasi, a se je tem ponudba zdela povsem neresna in je niso želeli sprejeti.

Ne posameznikom

Pri šest tisoč tonah odloženih smeti na leto, za kolikor imajo dovoljenje, bi si vasi na leto razdelile 18 tisoč evrov. Kastelic je dejal, da renta ne more biti individualna, temveč javna, namenjena infrastrukturi.

"Z 18 tisoč evri nas ne more kupiti. Prav tako ne s ponujanjem infrastrukture, ki bi jo že sicer morali imeti," so županu na včerajšnjem srečanju nasprotovali krajani. Poudarjali so nujnost izgradnje čistilne naprave na odlagališču, ureditev ceste, pločnikov in okolice odlagališča.

Piranske ostajajo

Krajani Hudej so posebno poudarjali, da se ne strinjajo z odlaganjem smeti iz drugih občin. Slišati je bilo, da bodo dostop tovornjakom, ki pripeljejo piranske smeti, fizično preprečili. "Da smeti iz drugih občine ne bo, ne morem obljubiti, saj bi to pomenilo podražitev ravnanja z odpadki za vse naše občane," je še dejal Kastelic.

Edino, v čemer so se zbrani strinjali, je, da se bodo še sešli, a ne množično in ne pred novinarji, temveč le župan in po en predstavnik vsake izmed vasi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.