"Župan ni naredil nič"

Foto: Žurnal24 Matevž Kleč ugotavlja, da se je v zadnjih 12 letih število zaposlenih v občinski
Mestna občina Kranj. Svetnik Kleč županu Bogataju očita, da ni zmanjšal številčne uprave.
Oglej si celoten članek

Kranj. “Župan Mohor Bogataj ne uresničuje predvolilne obljube o zmanjšanju števila zaposlenih na občini,” je kritičen protikandidat na zadnjih volitvah in nekdanji dolgoletni kranjski svetnik Matevž Kleč. “Govoril je, da bo počistil občinsko upravo, pa se ni zgodilo nič,” pojasnjuje odprto pismo, ki ga je Bogataju namenil pred dnevi.

V predvolilnih govorih ste vedno poudarjali, da je število zaposlenih v občinski upravi preveliko in da boste kot župan takoj pristopili k rešitvi tega problema. To sem razumel tako, da boste število zaposlenih zmanjšali in tako prihranili nekaj davkoplačevalskega denarja,” je Bogataju v odprtem pismu, objavljenem v Gorenjskem glasu, zapisal Kleč. Sprašuje ga tudi, za koliko bo število zaposlenih pravzaprav zmanjšal, in ga spomni, da v času prvega županovanja pri kadrovanju ni bil prav nič bolj zadržan kot njegov predhodnik Damijan Perne.

Postopoma, ne takoj
Eden od ciljev župana Bogataja je, da v občinski upravi vzpostavi minimalno potrebno število zaposlenih, ki bodo zagotavljali nemoteno delovanje občinske uprave,” na Klečevo odprto pismo odgovarja predstavnica za stike z javnosti Mendi Kokot. “Cilj bomo uresničevali postopoma do konca tega županskega mandata, in sicer tako, da ne bomo z novimi zaposlitvami nadomeščali delavcev, ki se bodo upokojili ali se zaposlili drugje, njihove zadolžitve pa bomo pokrivali z notranjimi prerazporeditvami,” dodaja.

“Predvolilna floskula”
Kleč pravi, da je pričakoval, da bo Bogataj zavlačeval. “Obljubil je, da bo počistil, pa ni naredil še nič. Če daje take izjave, mora po treh mesecih že vedeti, koliko zaposlenih je preveč,” sklene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.