Slovenija
25 ogledov

"Župan ni naredil nič"

Matevž Kleč ugotavlja, da se je v zadnjih 12 letih število zaposlenih v občinski Žurnal24 main
Mestna občina Kranj. Svetnik Kleč županu Bogataju očita, da ni zmanjšal številčne uprave.

Kranj. “Župan Mohor Bogataj ne uresničuje predvolilne obljube o zmanjšanju števila zaposlenih na občini,” je kritičen protikandidat na zadnjih volitvah in nekdanji dolgoletni kranjski svetnik Matevž Kleč. “Govoril je, da bo počistil občinsko upravo, pa se ni zgodilo nič,” pojasnjuje odprto pismo, ki ga je Bogataju namenil pred dnevi.

V predvolilnih govorih ste vedno poudarjali, da je število zaposlenih v občinski upravi preveliko in da boste kot župan takoj pristopili k rešitvi tega problema. To sem razumel tako, da boste število zaposlenih zmanjšali in tako prihranili nekaj davkoplačevalskega denarja,” je Bogataju v odprtem pismu, objavljenem v Gorenjskem glasu, zapisal Kleč. Sprašuje ga tudi, za koliko bo število zaposlenih pravzaprav zmanjšal, in ga spomni, da v času prvega županovanja pri kadrovanju ni bil prav nič bolj zadržan kot njegov predhodnik Damijan Perne.

Postopoma, ne takoj
Eden od ciljev župana Bogataja je, da v občinski upravi vzpostavi minimalno potrebno število zaposlenih, ki bodo zagotavljali nemoteno delovanje občinske uprave,” na Klečevo odprto pismo odgovarja predstavnica za stike z javnosti Mendi Kokot. “Cilj bomo uresničevali postopoma do konca tega županskega mandata, in sicer tako, da ne bomo z novimi zaposlitvami nadomeščali delavcev, ki se bodo upokojili ali se zaposlili drugje, njihove zadolžitve pa bomo pokrivali z notranjimi prerazporeditvami,” dodaja.

“Predvolilna floskula”
Kleč pravi, da je pričakoval, da bo Bogataj zavlačeval. “Obljubil je, da bo počistil, pa ni naredil še nič. Če daje take izjave, mora po treh mesecih že vedeti, koliko zaposlenih je preveč,” sklene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.