Župan vabi stečajnega

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Sestanek. Prvi mož Izole in stečajni upravitelj Primorja ta teden o nepremičninah propadlega gradbinca.
Oglej si celoten članek

“Ja, res je, k sebi sem povabil stečajnega upravitelja Primorja. To pa zato, da informacije dobim iz prve roke. Že so se namreč pojavila vprašanja, ali bomo na določenih nepremičninah uveljavljali predkupno pravico,” je odgovoril izolski župan Igor Kolenc, ko smo preverjali, ali se je res odločil za srečanje s stečajnim upraviteljem Primorja Rudolfom Hramcem.

Sešla se bosta ta teden, kdaj konkretno, nobeden od njiju ni želel razkriti.

Špekulanti stran

Vabilo je zanimivo tudi zato, ker je župan pred dnevi izjavil, da naj se špekulanti ne približujejo občini, ki jo vodi. “Svoj razvoj bomo nadzirali; njegovo vodilo pa so trajnostni razvoj, celoletno dogajanje in delovna mesta. Kdor se s tem strinja, je dobrodošel, drugi ne,” je dejal.
Hramec nam vrednosti štirih večjih nepremičnin, ki so v Izoli v lasti propadlega ajdovskega gradbinca, ni želel razkriti. Povedal pa je, da so vse občine v državi, kjer so nepremičnine Primorja, zaprosili za potrdila o njihovi namenski rabi; ta so potrebna za pripravo predlogov prodaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.