Slovenija
18 ogledov

Župan vabi stečajnega

Igor Kolenc Suzana Kos
Sestanek. Prvi mož Izole in stečajni upravitelj Primorja ta teden o nepremičninah propadlega gradbinca.

“Ja, res je, k sebi sem povabil stečajnega upravitelja Primorja. To pa zato, da informacije dobim iz prve roke. Že so se namreč pojavila vprašanja, ali bomo na določenih nepremičninah uveljavljali predkupno pravico,” je odgovoril izolski župan Igor Kolenc, ko smo preverjali, ali se je res odločil za srečanje s stečajnim upraviteljem Primorja Rudolfom Hramcem.

Sešla se bosta ta teden, kdaj konkretno, nobeden od njiju ni želel razkriti.

Špekulanti stran

Vabilo je zanimivo tudi zato, ker je župan pred dnevi izjavil, da naj se špekulanti ne približujejo občini, ki jo vodi. “Svoj razvoj bomo nadzirali; njegovo vodilo pa so trajnostni razvoj, celoletno dogajanje in delovna mesta. Kdor se s tem strinja, je dobrodošel, drugi ne,” je dejal.
Hramec nam vrednosti štirih večjih nepremičnin, ki so v Izoli v lasti propadlega ajdovskega gradbinca, ni želel razkriti. Povedal pa je, da so vse občine v državi, kjer so nepremičnine Primorja, zaprosili za potrdila o njihovi namenski rabi; ta so potrebna za pripravo predlogov prodaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.