"Župana daje preganjavica"

Foto: Žurnal24 Mestni odbor SLS in Županova lista sta stopila v bran Francu Kanglerju. Ministri
Preiskave. M0 SLS s prstom kaže na Gregorja Jagra. Ta vse skupaj zanika.
Oglej si celoten članek

"Dušan Lah je že dolgo moj zelo dober prijatelj. Spoštujem ga kot lastnega brata," je poznanstvo z omenjenim kriminalistom potrdil Gregor Jager, nekdanji županski kandidat Maribora in mestni svetnik stranke Zares.

Merc ostaja priprt
Pripor
. Edini od deveterice, ki mu je bila v obsežni kriminalistični akciji odvzeta prostost in je pristal v priporu, je Vinko Merc, vodja oddelka za okolje in prostor na Upravni enoti Maribor.

Jager in njegov prijatelj
Mestni odbor (MO) SLS in Županova lista sta namreč v petek popoldne Katarini Kresal poslala pismo, v katerem ministrico javno sprašujeta, kako je mogoče, da "v tako obširni akciji sodeluje kriminalist Policijske uprave Maribor Dušan Lah, ki naj bi v času zadnjih lokalnih volitev na predvolilnih shodih aktivno spremljal županskega kandidata Zaresa Gregorja Jagra". V pismu, ki ga je podpisala Astrid Bah iz SLS, ministrico sprašujejo še, ali bo zoper Laha opravljen pregled telefonskih pogovorov.

            6
ur je v petek preiskovalni sodnik zasliševal Vinka Merca.

"To je natolcevanje"
Ko smo poklicali Jagra, ali res tudi poslovno sodeluje z omenjenim kriminalistom, je to odločno zanikal in dodal: "Tako nesmiselno natolcevanje je težko sploh komentirati. Očitno ima župan paranojo oziroma ga daje preganjavica. S svojim prijateljem se nikoli nisva pogovarjala o kakršnikoli kriminalistični preiskavi. To je bilo najino pravilo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.