Slovenija
42 ogledov

"Župana daje preganjavica"

Mestni odbor SLS in Županova lista sta stopila v bran Francu Kanglerju. Ministri Žurnal24 main
Preiskave. M0 SLS s prstom kaže na Gregorja Jagra. Ta vse skupaj zanika.

"Dušan Lah je že dolgo moj zelo dober prijatelj. Spoštujem ga kot lastnega brata," je poznanstvo z omenjenim kriminalistom potrdil Gregor Jager, nekdanji županski kandidat Maribora in mestni svetnik stranke Zares.

Merc ostaja priprt
Pripor
. Edini od deveterice, ki mu je bila v obsežni kriminalistični akciji odvzeta prostost in je pristal v priporu, je Vinko Merc, vodja oddelka za okolje in prostor na Upravni enoti Maribor.

Jager in njegov prijatelj
Mestni odbor (MO) SLS in Županova lista sta namreč v petek popoldne Katarini Kresal poslala pismo, v katerem ministrico javno sprašujeta, kako je mogoče, da "v tako obširni akciji sodeluje kriminalist Policijske uprave Maribor Dušan Lah, ki naj bi v času zadnjih lokalnih volitev na predvolilnih shodih aktivno spremljal županskega kandidata Zaresa Gregorja Jagra". V pismu, ki ga je podpisala Astrid Bah iz SLS, ministrico sprašujejo še, ali bo zoper Laha opravljen pregled telefonskih pogovorov.

            6
ur je v petek preiskovalni sodnik zasliševal Vinka Merca.

"To je natolcevanje"
Ko smo poklicali Jagra, ali res tudi poslovno sodeluje z omenjenim kriminalistom, je to odločno zanikal in dodal: "Tako nesmiselno natolcevanje je težko sploh komentirati. Očitno ima župan paranojo oziroma ga daje preganjavica. S svojim prijateljem se nikoli nisva pogovarjala o kakršnikoli kriminalistični preiskavi. To je bilo najino pravilo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.