Župani načrte Ceroda potrdili, občine ne

Foto: Jerca Božič Kranjec slovenija 24.03.14. Dolenjska, Leskovec, odlagalisce odpadkov Cerod, foto: Jerca
Ministrstvo išče manjkajoče milijone za Cerod II. Turk poslovnega in investicijskega načrta Ceroda za letos nima potrjenega.
Oglej si celoten članek

Podpisane sofinancerske pogodbe za Cerod II s strani ministrstva za kmetijstvo in okolje (MKO), ki so jo zahtevali do včeraj, na mestni občini niso prejeli.

Na MKO so nam povedali, da izvajajo intenzivne pogovore z ministrstvi in vladnimi službami za zagotovitev potrebnih sredstev evropske kohezijske politike. Alojz Turk, direktor Ceroda, upa, da se bo to ta teden le zgodilo: "Sicer pa je odločba o sofinanciranju, ki jo imamo, izvršljiva in iztožljiva."

Župani na izredni seji

Svet županov Ceroda se je včeraj, kot nam je potrdil Turk, sešel na izredni seji, saj skupščina Ceroda v nasprotju s svetom županov ni potrdila poslovnega in investicijskega načrta za letos. Po naših informacijah so predstavniki petih občin opozorili na nesprejemljivo visoke stroške dela. Turk je dejal, da bodo skupščino sklicali znova in glasovanje o načrtih Ceroda ponovili, saj je nerazumljivo, da bi iste občine na svetu županov glasovale drugače kot na skupščini.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.