Slovenija
14 ogledov

Župani načrte Ceroda potrdili, občine ne

slovenija 24.03.14. Dolenjska, Leskovec, odlagalisce odpadkov Cerod, foto: Jerca Jerca Božič Kranjec
Ministrstvo išče manjkajoče milijone za Cerod II. Turk poslovnega in investicijskega načrta Ceroda za letos nima potrjenega.

Podpisane sofinancerske pogodbe za Cerod II s strani ministrstva za kmetijstvo in okolje (MKO), ki so jo zahtevali do včeraj, na mestni občini niso prejeli.

Na MKO so nam povedali, da izvajajo intenzivne pogovore z ministrstvi in vladnimi službami za zagotovitev potrebnih sredstev evropske kohezijske politike. Alojz Turk, direktor Ceroda, upa, da se bo to ta teden le zgodilo: "Sicer pa je odločba o sofinanciranju, ki jo imamo, izvršljiva in iztožljiva."

Župani na izredni seji

Svet županov Ceroda se je včeraj, kot nam je potrdil Turk, sešel na izredni seji, saj skupščina Ceroda v nasprotju s svetom županov ni potrdila poslovnega in investicijskega načrta za letos. Po naših informacijah so predstavniki petih občin opozorili na nesprejemljivo visoke stroške dela. Turk je dejal, da bodo skupščino sklicali znova in glasovanje o načrtih Ceroda ponovili, saj je nerazumljivo, da bi iste občine na svetu županov glasovale drugače kot na skupščini.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.