Županje združile moči

Foto: Žurnal24 Županje verjamejo, da bodo z enotnim nastopom pri projektih veliko učinkovitejše
Bela krajina. Po dolgem času spet enotna. Predor mora biti končan čim prej.
Oglej si celoten članek

“Sestanek je bil deloven, konstruktiven in ploden. Če bomo tako nadaljevale, bomo v tem mandatu storile marsikaj za dobrobit Bele krajine,” je bila s ponedeljkovim sestankom belokranjskih županj zadovoljna Renata Brunskole, metliška županja. “Prek razvojnega sveta za Belo krajino in Kočevsko imamo moč vplivati na projekte,” sta si bili enotni Polona Kambič, semiška županja, in črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič.

Nova predsednica
Razvoj. Za novo predsednico Območnega razvojnega partnerstva Pokolpje, v sklopu katerega deluje Razvojni svet za Belo krajino in Kočevsko, so županje izbrale Renato Brunskole, ki je na tem mestu nadomestila kočevskega župana Janka Vebra.

Predor do leta 2014
Glede južnega dela tretje razvojne osi županje pričakujejo sočasni izgradnji predora pod Gorjanci in obvoznice okoli Novega mesta. V kratkem načrtujejo srečanje s pristojnimi ministri v Ljubljani, na katerem se bodo zavzele za čimprejšnje sprejetje prostorskih načrtov, predstavile pa naj bi tudi potrebne projekte na področju komunalne infrastrukture. Javna razgrnitev dokumentacije za prvi odsek obvoznice mimo Novega mesta do predora Maline in javna obravnava v vseh treh občinah sta sicer predvideni za februar, uredba o državnem prostorskem načrtu pa naj bi bila sprejeta spomladi 
leta 2012.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.