Slovenija
29 ogledov

Županje združile moči

Županje verjamejo, da bodo z enotnim nastopom pri projektih veliko učinkovitejše Žurnal24 main
Bela krajina. Po dolgem času spet enotna. Predor mora biti končan čim prej.

“Sestanek je bil deloven, konstruktiven in ploden. Če bomo tako nadaljevale, bomo v tem mandatu storile marsikaj za dobrobit Bele krajine,” je bila s ponedeljkovim sestankom belokranjskih županj zadovoljna Renata Brunskole, metliška županja. “Prek razvojnega sveta za Belo krajino in Kočevsko imamo moč vplivati na projekte,” sta si bili enotni Polona Kambič, semiška županja, in črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič.

Nova predsednica
Razvoj. Za novo predsednico Območnega razvojnega partnerstva Pokolpje, v sklopu katerega deluje Razvojni svet za Belo krajino in Kočevsko, so županje izbrale Renato Brunskole, ki je na tem mestu nadomestila kočevskega župana Janka Vebra.

Predor do leta 2014
Glede južnega dela tretje razvojne osi županje pričakujejo sočasni izgradnji predora pod Gorjanci in obvoznice okoli Novega mesta. V kratkem načrtujejo srečanje s pristojnimi ministri v Ljubljani, na katerem se bodo zavzele za čimprejšnje sprejetje prostorskih načrtov, predstavile pa naj bi tudi potrebne projekte na področju komunalne infrastrukture. Javna razgrnitev dokumentacije za prvi odsek obvoznice mimo Novega mesta do predora Maline in javna obravnava v vseh treh občinah sta sicer predvideni za februar, uredba o državnem prostorskem načrtu pa naj bi bila sprejeta spomladi 
leta 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.