Županskemu kandidatu razbili avto

Foto: Žurnal24 Radovljiškemu županskemu kandidatu Primožu Jegliču je v sredo zvečer neznanec ra
Predvolilna nestrpnost. Primožu Jegliču med pogovorom z občani razbili vetrobransko steklo.
Oglej si celoten članek

V sredo zvečer se je neznanec (ali neznanci) lotil avtomobila kandidata za radovljiškega župana v drugem krogu volitev Primoža Jegliča in razbil vetrobransko steklo.

Kljukasti križi na plakatih
Avtomobil je bil parkiran na parkirišču na Finžgarjevi ulici v Lescah, kamor se je Jeglič pripeljal na pogovor z občani. Ko se je vrnil k avtomobilu, je bilo steklo na voznikovi strani razbito. Predvolilno nestrpnost je občutil tudi pred prvim krogom volitev, ko so se na njegovih plakatih pojavili nacistični simboli kljukasti križi.

V Jegličevem volilnem štabu se bojijo, da gre za politično motivirano dejanje, dogodek pa so prijavili policiji. Jeglič o takšnem načinu izkazovanja nestrpnosti pravi: “Verjamem, da naša družba postaja toliko zrela, da takih dejanj v bodoče ne bo več dopuščala oziroma jih bo znala obsoditi. Ni prijetno videti sebe na plakatih, porisanega z nacionalističnimi simboli, še manj prijetno pa je, ko ti nekdo sredi strnjenega naselja poškoduje avtomobil."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.