Slovenija
38 ogledov

Županskemu kandidatu razbili avto

Radovljiškemu županskemu kandidatu Primožu Jegliču je v sredo zvečer neznanec ra Žurnal24 main
Predvolilna nestrpnost. Primožu Jegliču med pogovorom z občani razbili vetrobransko steklo.

V sredo zvečer se je neznanec (ali neznanci) lotil avtomobila kandidata za radovljiškega župana v drugem krogu volitev Primoža Jegliča in razbil vetrobransko steklo.

Kljukasti križi na plakatih
Avtomobil je bil parkiran na parkirišču na Finžgarjevi ulici v Lescah, kamor se je Jeglič pripeljal na pogovor z občani. Ko se je vrnil k avtomobilu, je bilo steklo na voznikovi strani razbito. Predvolilno nestrpnost je občutil tudi pred prvim krogom volitev, ko so se na njegovih plakatih pojavili nacistični simboli kljukasti križi.

V Jegličevem volilnem štabu se bojijo, da gre za politično motivirano dejanje, dogodek pa so prijavili policiji. Jeglič o takšnem načinu izkazovanja nestrpnosti pravi: “Verjamem, da naša družba postaja toliko zrela, da takih dejanj v bodoče ne bo več dopuščala oziroma jih bo znala obsoditi. Ni prijetno videti sebe na plakatih, porisanega z nacionalističnimi simboli, še manj prijetno pa je, ko ti nekdo sredi strnjenega naselja poškoduje avtomobil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.