Župnik oproščen spolnega napada

Foto: Žurnal24 (Foto: arhiv Žurnal24)
Višje sodišče v Mariboru je duhovnika Slavka Štefka s Polenšaka oprostilo vseh obtožb spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let.
Oglej si celoten članek

Kot so danes sporočili iz mariborske nadškofije, je Slavko Štefek oproščen vseh obtožb. Pred tem je sicer okrožno sodišče na Ptuju omenjenemu župniku izreklo pogojno kazen 17 mesecev zapora s preizkusno dobo petih let.

Višje sodišče v Mariboru pa je po pritožbi Štefka izdalo sodbo in sklep, da je oproščen vseh obtožb spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let. Kot navajajo v nadškofiji, so na temelju oprostilne sodbe odpadli tudi vsi razlogi za prepoved opravljanja verouka ali drugih cerkvenih verskih programov ob prisotnosti otrok oziroma mladoletnih oseb.

Sodni postopek zoper župnika s Polenšaka se je sicer začel novembra 2009 – obtožen je bil spolnega napada na tri mladoletna dekleta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    14:03 16. Januar 2013.

    Ne bom se zdaj obregnil ob to ali je kriv dejansko ali ne. Bolj me zanima, če so vsi ti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.