Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Župnik oproščen spolnega napada

(Foto: arhiv Žurnal24) Žurnal24 main
Višje sodišče v Mariboru je duhovnika Slavka Štefka s Polenšaka oprostilo vseh obtožb spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let.

Kot so danes sporočili iz mariborske nadškofije, je Slavko Štefek oproščen vseh obtožb. Pred tem je sicer okrožno sodišče na Ptuju omenjenemu župniku izreklo pogojno kazen 17 mesecev zapora s preizkusno dobo petih let.

Višje sodišče v Mariboru pa je po pritožbi Štefka izdalo sodbo in sklep, da je oproščen vseh obtožb spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let. Kot navajajo v nadškofiji, so na temelju oprostilne sodbe odpadli tudi vsi razlogi za prepoved opravljanja verouka ali drugih cerkvenih verskih programov ob prisotnosti otrok oziroma mladoletnih oseb.

Sodni postopek zoper župnika s Polenšaka se je sicer začel novembra 2009 – obtožen je bil spolnega napada na tri mladoletna dekleta.

Komentarjev 1
  • mph 14:03 16.januar 2013.

    Ne bom se zdaj obregnil ob to ali je kriv dejansko ali ne. Bolj me zanima, če so vsi ti silni sodniki hodili vsi na iste fakse oz. kje pobirajo svoje diplome? Razen, če so se pojavili neki novi dokazi, ...prikaži več bi lahko samo iz tega, da izdajajo različna sodišča in sodniki za iste zadeve tako diametralno nasprotne sodbe, lahko samo sklepali, da je pravica v bistvu ena velika loterija.