Žuželke v operacijskih dvoranah

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
V Splošni bolnišnici Celje težave zaradi žuželk v operacijskem bloku.
Oglej si celoten članek

V noči na soboto so se v centralnem operacijskem bloku v Splošni bolnišnici Celje pojavile žuželke. Takoj, ko so jih opazili, so blok zaprli. Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano je izvedel postopek dezinfekcije. Ko bodo ugotovili, da ni več vira, od koder so prihajale žuželke, bodo morali operacijski blok še očistiti in ga sterilizirati, zato bo do takrat zaprt.

Za katero vrsto žuželk gre, ne vedo. “Nekakšne leteče, manjše žuželke,“ nam je pojasnila Danijela Gorišek, vodja službe za odnose z javnostmi. Prav tako še iščejo vir, od koder so prišle v operacijski blok.

Operacije bodo nadomeščali ob koncu tedna

Vdor žuželk bo vplival na delo v bolnišnici, saj "trenutna epidemiološka situacija ne dovoljuje izvajanja elektivnega operativnega programa v teh prostorih." Delo je onemogočeno v petih operacijskih dvoranah. 

Prestaviti bodo morali od 15 do 20 operativnih posegov na dan. Če bodo razmere uredili, kot načrtujejo, do srede, to pomeni, da bo kdaj drugič na poseg moralo priti do 40 pacientov. Te bodo o nastali situaciji obvestili danes, odpadle posege pa bodo, kot zagotavljajo v bolnišnici, izvedli v najkrajšem možnem času v popoldanskih urah in ob koncu tedna.

Del naročenih operativnih posegov pa bodo izvedli v drugih operacijskih dvoranah v bolnišnici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.