Slovenija
37 ogledov

Žuželke v operacijskih dvoranah

Splošna bolnišnica Celje Gregor Katič
V Splošni bolnišnici Celje težave zaradi žuželk v operacijskem bloku.

V noči na soboto so se v centralnem operacijskem bloku v Splošni bolnišnici Celje pojavile žuželke. Takoj, ko so jih opazili, so blok zaprli. Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano je izvedel postopek dezinfekcije. Ko bodo ugotovili, da ni več vira, od koder so prihajale žuželke, bodo morali operacijski blok še očistiti in ga sterilizirati, zato bo do takrat zaprt.

Za katero vrsto žuželk gre, ne vedo. “Nekakšne leteče, manjše žuželke,“ nam je pojasnila Danijela Gorišek, vodja službe za odnose z javnostmi. Prav tako še iščejo vir, od koder so prišle v operacijski blok.

Operacije bodo nadomeščali ob koncu tedna

Vdor žuželk bo vplival na delo v bolnišnici, saj "trenutna epidemiološka situacija ne dovoljuje izvajanja elektivnega operativnega programa v teh prostorih." Delo je onemogočeno v petih operacijskih dvoranah. 

Prestaviti bodo morali od 15 do 20 operativnih posegov na dan. Če bodo razmere uredili, kot načrtujejo, do srede, to pomeni, da bo kdaj drugič na poseg moralo priti do 40 pacientov. Te bodo o nastali situaciji obvestili danes, odpadle posege pa bodo, kot zagotavljajo v bolnišnici, izvedli v najkrajšem možnem času v popoldanskih urah in ob koncu tedna.

Del naročenih operativnih posegov pa bodo izvedli v drugih operacijskih dvoranah v bolnišnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.