Zvon Ena in Zvon Dva insolventna

Foto: Žurnal24
Mariborski finančni družbi Zvon Ena in Zvon Dva Holding sta od četrtka insolventni, sta upravi obeh družb sporočili na spletnih straneh Ljubljanske borze.
Oglej si celoten članek

Iz obeh družb so sporočili, da bodo od tega dne ravnali v skladu z zakonodajo o postopkih insolventnosti.

Zvon Ena ima več kot dva meseca neporavnane obveznosti, ki skupaj presegajo 20 odstotkov vseh obveznosti družbe. Vse od poletja pa do včeraj jim na usklajevanjih z bankami upnicami ni uspelo rešiti vprašanja zapadlih posojil.

Zvon Ena Holding je v večinski lasti nadškofijskega Gospodarstva Rast, njihovo najpomembnejše premoženje pa je telekomunikacijska družba T-2, ki se je tik pred novim letom že znašla v prisilni poravnavi.

Načrt finančnega prestrukturiranja so pripravili že sredi novembra, a doslej še ni obrodil sadob. Prav tako še niso našli primernega kupca za T-2. Mariborska nadškofija je najela tuje finančne svetovalce, ki bi pomagali pri reševanju finančnih težav družbe.

Težave tudi Zvon Dva
Družba ima že več kot dva meseca neporavnane obveznosti nad mejnim zneskom, ki ga določa veljavna zakonodaja. Pogajanja glede sprejema programa finančnega prestrukturiranja družbe z vsemi bankami upnicami intenzivno potekajo že vse od junija lani. Pričakujejo, da bodo v prihodnjih mesecih uspeli z vsemi bankami upnicami in z ostalimi upniki dogovoriti glede načina poplačila obveznosti družbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.