Slovenija
16 ogledov

Zvon Ena in Zvon Dva insolventna

Žurnal24 main
Mariborski finančni družbi Zvon Ena in Zvon Dva Holding sta od četrtka insolventni, sta upravi obeh družb sporočili na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Iz obeh družb so sporočili, da bodo od tega dne ravnali v skladu z zakonodajo o postopkih insolventnosti.

Zvon Ena ima več kot dva meseca neporavnane obveznosti, ki skupaj presegajo 20 odstotkov vseh obveznosti družbe. Vse od poletja pa do včeraj jim na usklajevanjih z bankami upnicami ni uspelo rešiti vprašanja zapadlih posojil.

Zvon Ena Holding je v večinski lasti nadškofijskega Gospodarstva Rast, njihovo najpomembnejše premoženje pa je telekomunikacijska družba T-2, ki se je tik pred novim letom že znašla v prisilni poravnavi.

Načrt finančnega prestrukturiranja so pripravili že sredi novembra, a doslej še ni obrodil sadob. Prav tako še niso našli primernega kupca za T-2. Mariborska nadškofija je najela tuje finančne svetovalce, ki bi pomagali pri reševanju finančnih težav družbe.

Težave tudi Zvon Dva
Družba ima že več kot dva meseca neporavnane obveznosti nad mejnim zneskom, ki ga določa veljavna zakonodaja. Pogajanja glede sprejema programa finančnega prestrukturiranja družbe z vsemi bankami upnicami intenzivno potekajo že vse od junija lani. Pričakujejo, da bodo v prihodnjih mesecih uspeli z vsemi bankami upnicami in z ostalimi upniki dogovoriti glede načina poplačila obveznosti družbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.