ZZZS sprejel rebalans finančnega načrta

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je sprejela rebalans finančnega načrta za letošnje leto, ki mu nasprotujejo v bolnišnicah. Ukrepi rebalansa so težki 14,4 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

To je bil že drugi poskus krpanja zdravstvene blagajne, ki je v prvem polletju ustvaril skoraj 40 milijonov evrov minusa. Prvi predlog na julijski skupščini namreč ni prejel podpore delegatov.

Predlagani ukrepi znotraj rebalansa so težki 14,4 milijona evrov. Med ukrepi je tako zmanjšanje sredstev za akutno bolnišnično obravnavo za dva odstotka, zniževanje sredstev za dežurno službo in znižanje sredstev za terciarno dejavnost za pet odstotkov.

Minister za zdravje Dorjan Marušič, ki je bil danes navzoč na seji skupščine, je sicer izrazil dvom, ali so predlagani ukrepi znotraj rebalansa res najustreznejši.

Povedal je, da skupščini sicer ne zavida položaja, v katerem je danes, saj so se doslej finančni načrti in rebalansi sprejemali na trdih temeljih. Ob tem je opozoril, da ukrepov znotraj rebalansa partnerji ne bodo podprli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.