Slovenija
16 ogledov

ZZZS sprejel rebalans finančnega načrta

zdravnik, čakalnica Žurnal24 main
Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je sprejela rebalans finančnega načrta za letošnje leto, ki mu nasprotujejo v bolnišnicah. Ukrepi rebalansa so težki 14,4 milijona evrov.

To je bil že drugi poskus krpanja zdravstvene blagajne, ki je v prvem polletju ustvaril skoraj 40 milijonov evrov minusa. Prvi predlog na julijski skupščini namreč ni prejel podpore delegatov.

Predlagani ukrepi znotraj rebalansa so težki 14,4 milijona evrov. Med ukrepi je tako zmanjšanje sredstev za akutno bolnišnično obravnavo za dva odstotka, zniževanje sredstev za dežurno službo in znižanje sredstev za terciarno dejavnost za pet odstotkov.

Minister za zdravje Dorjan Marušič, ki je bil danes navzoč na seji skupščine, je sicer izrazil dvom, ali so predlagani ukrepi znotraj rebalansa res najustreznejši.

Povedal je, da skupščini sicer ne zavida položaja, v katerem je danes, saj so se doslej finančni načrti in rebalansi sprejemali na trdih temeljih. Ob tem je opozoril, da ukrepov znotraj rebalansa partnerji ne bodo podprli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.