ZZZS žuga lekarnam: Od ponedeljka ni izgovorov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
ZZZS žuga lekarnam, da so z začetkom tedna dolžne nemoteno izdajati zdravila na recept. Napovedane posamične motnje pa da so "povsem neupravičene, nezakonite in tudi neetične".
Oglej si celoten članek

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) žuga Lekarniški zbornici Slovenije in lekarnam, ki so napovedale, da so od ponedeljka naprej možne težave pri preskrbi z zdravili za zniževanje povišanega krvnega tlaka, za zdravljenje želodčnih težav, očesnih bolezni, zdravil za lajšanje bolečine, nekaterih pomirjeval in drugih.

Motnje naj bi bile posledica uvedbe novih tehnologij pri kontroli nad nabavno ceno zdravil, ki jih uvaja Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. A prav slednji zdaj pojasnjuje, da je o "novi tehnologiji" natanko pred 2 letoma obvestil že vse lekarne.

"Iz navedenega izhaja, da ZZZS ne uvaja "sistema novih tehnologij", kot to napačno navaja lekarniška zbornica, temveč, da zgolj spreminja dosedanjo evidenčno kontrolo v avtomatsko zavrnitveno kontrolo, ter da so imele lekarne in ostali deležniki v lekarniški verigi več kot 2 leti časa za ustrezne prilagoditve svojega poslovanja," so še zapisali na zavarovalnici v ostrem sporočilu za javnost, kjer lekarnam žugajo tudi s sankcijami.

Če ne boste dobili zdravila ali vam ga bodo zaračunali, se obrnite na ZZZS

V primeru, da ste zavarovani in vam bodo v lekarni zdravila ne bodo izdali ali pa vam bodo zanj neupravičeno zaračunali, ZZZS svetuje, da se s pritožbo zoper konkretno lekarno in morebitnimi računi obrnejo na najbližjo območno enoto ZZZS, ki bo v upravičenih primerih povrnila stroške. Proti lekarni pa bodo izvedli ustrezne postopke, ki lahko vključujejo tudi pogodbeno dogovorjene kazni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:41 26. Junij 2016.

    Ravno v petek bil v lekarni in dobil ene od naštetih zdravil na recept, pa vprašam farmacevta, če ve kaj …

  • 20:43 26. Junij 2016.

    Lekarne ,ki bi zavrnile (iz razloga omenjenega kot navaja ZZZS) je potrebno javno objaviti in jih v bodoče bojkotirati ! …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.